A PRO-VET PROTEST speciálisan kifejlesztett eledel étel hiperérzékenységgel, csökkent mozgékonysággal és osteoarthritisszel küzdő, vagy ezekre hajlamos kutyáknak. A PRO-VET PROTEST olyan igen hatékony ízületvédő hatóanyagokkal gazdagított eledel, mint a lazacolaj, az új-zélandi zöldajkú kagyló és a cápaporc, mely természetes formában tartalmaz GAG-ot (glükozaminoglikánok) és kondroitin-szulfátot.
A PRO-VET PROTEST hidegen préselt szárazeledel – egy egyedülálló alternatíva az extrudált száraz kutyatápok között. A legnagyobb különbség a préselt és az extrudált eledelek között a hőmérséklet, melyet alkalmaznak a gyártás során. Extrudálás közben a hőmérséklet 100° C fölé emelkedik. Emiatt, ezek az eledelek megsülnek, és ropogóssá válnak. Másrészt, a PRO-VET PROTEST préselésénél a hőmérséklet nem emelkedik 70° C fölé – ez a hőmérséklet garantálja, hogy a PRO-VET PROTEST legfontosabb összetevői, mint a cápaporckivonat és az új-zélandi zöldajkú kagyló kivonat optimális funkcióját el tudja látni.
Kutyáknál az osteoartrózis gyakori, fájdalmas, előrehaladó betegsége a mozgásszerveknek. A súlyos osteoartrózis lehet az egyik oka az euthanáziának. A porc degenerációja mellett létezik még az ízületi hártya gyulladása is. A lazacolaj pozitív hatással van az osteoartrózisra. Ez az anyag embereknél szintén hatásosnak bizonyult. Négy, különböző állatorvosi klinikákon nemrég végzett kísérlet szerint a lazacolajat, az új-zélandi zöldajkú kagylót és a cápaporcot tartalmazó étrend lelassítja az osteoarthritis előrehaladását a kutyáknál. Egy sztenderd tesztben, a túlsúlyt jobban tolerálták a teszteledellel etetett kutyák, mint a kontrolleledelt kapók.
A felül írottak értelmében, fontos oka van annak amiért a PRO-VET PROTEST préselt, és nem extrudált. A préselésnek köszönhetően, a hatóanyagok képesek nagyobb mértékben kifejteni hatásukat. Ez azért van így, mivel a darabok kívülről befelé haladva oldódnak fel. Ennek következménye, hogy a PRO-VET PROTEST maximálisan emészthető, így a szélszorulás esélye is minimálisra csökken.
Hatékonyság
| TULAJDONSÁG | HATÁS |
| Hozzáadott cápaporc | Gazdag természetes gyulladásgátló hatóanyagokban, és esszenciális építőanyagokban, mint a glükozaminoglikánok (GAGs) és a kondroitin-szulfát a porc szükséges alkotóelemeinek újjáépítéséhez. Növeli az ízület kenőképességét és a porc vízfelvevő képességét. Segít a gyulladáscsökkentő tevékenységben, ezáltal csillapítja az ízületi fájdalmat, és növeli az ízület mozgékonyságát. Rugalmasságot, hajlékonyságot és erőt kölcsönöz a porcnak. Emellett jótékony hatással van a bőrgyulladásos kondíciók tüneteinek enyhítésében is. Hozzájárul az általános jó közérzethez. |
Hozzáadott zöldajkú kagyló (NZGLM) az ehető kagylók, a Mytilidae családjából | Magas koncentrációban tartalmaz glükozamint, kondroitin-szulfátot – molekuláris mukopoliszacharid, B-vitamin komplexet, proteineket és ásványokat, természetes omega-3 zsírsavakat. Csökkenti az arthritis tüneteit, mint a bénulás és a csökkent ízületi mozgás. Emellett használatos a dysmenorrhea és a gyulladásos bélbetegségek kezelésére is. |
| Hozzáadott Vas Chelate | Biológiailag aktív adalékanyag, mely beállítja a vér normál vasszintjét az emésztőszervrendszer sejthártyájának irritálása nélkül. Segíti az emésztést. |
| Hozzáadott magas L-karnitin tartalom 0.075% | A szívizom zsírsavoxidációjának normalizálása. |
| Jól emészthető proteinek, zsírok és szénhidrátok | Jó állagú széklet. |
| Gazdag omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakban (EPA+DHA) | Stimulálják az immunrendszer funkcióit. Javulást eredményeznek a bőr állapotában atópikus megbetegedések során. Csökkentik a rák, a vesebetegségek, és az osteoarthitis kockázatát. |
| Magas viszkozitású rostokban gazdag (FHV) | Csökkenti az 1-es típusú cukorbetegség, a diabetes mellitus kockázatát. Stimulálja a bélmozgást, és az ürítés gyakoriságát. |
| Alacsony viszkozitású rostokban gazdag (FLV) | Stimulálja a bélmozgást. |
Hozzáadott prebiotikumok: (MOS) mannánoligoszacharidok (FOS) fruktooligoszacharidok | Támogatja a belekben élő jó baktériumok szaporodását. Serkenti a perisztaltikus mozgást, ezáltal jó hatással van a bélműködésre, és az ürítésre. |
Összetétel
előfőzött barna rizs, zabmaláta liszt, dehidrált bárányhús, előfőzött kukorica, állati protein források, állati zsír, szárított répa pép, dehidrált sörélesztő kivonat (mannán-oligoszacharidok forrása), dehidrált pálmazsír (foszfolipidekben gazdag), dextróz, halolaj (lazac), szójalecitin, cikória kivonat (inulin, frukto-oligoszacharidok forrása), L-karnitin, béta-karotin, porított tiszta zöldajkú kagyló / Perna canaliculus (glükozamin és kondroitin-szulfát forrás), porított mélytengeri cápaporc (glükozamin és kondroitin-szulfát forrás), rozmaring kivonat.
**** Természetes antioxidánsokkal tokoferol eszenciával (vitamin E) és tartósító citrom savval, kalcium-propionáttal és aszkorbinsavval (vitamin C), ami az EU által engedéllyezett.
Elemzések
| Analitikus komponensek | | Táplálkozási adalékanyagok/kg | |
| Nedvességtartalom Nyers protein Nyers zsír Nyers hamu Nyersrost Kalcium (Ca) Foszfor (P) Nátrium (Na) Kálium Lizin Metionin Cisztin Treonin Triptofán Linolsav (ω6) Linolénsav (ω3) EPA (ω3) eicosapentaenoic-sav DHA (ω3) docosahexaenoic-sav Szénhidrátok Vas (Fe) Mangán (Mn) Réz (Cu)* Cink (Zn) Jód (I) Szelén (Se) | 10 % 22 % 11% 6.6 % 5.4 % 1.62 % 1.0 % 2.8 gr 6.0 gr 11.3 gr 2.0 gr 2.9 gr 8.0 gr 2.0 gr 22 gr 1.8 gr 1.0 gr 1.1 gr 33 % 100 gr 28 mg 7.0 mg 75 mg 1.5 mg 0.90 mg | A Vitamin D3 Vitamin E Vitamin* B1 Vitamin B2 Vitamin B6 Vitamin B 12 Vitamin C Vitamin K3 Vitamin* Biotin Kolin Folsav Kalcium pantotenát Inulin Taurin Niacin Lecithin L-karnitin Béta-karotin Inulin | 15.000 IE 1.500 IE 300 mg 15 mg 8 mg 4.0 mg 50 μg 75 mg 4.0 mg 150 μg 800 mg 2.0 mg 18 mg 500 mg 1.500 mg 50 mg 4 mg 200 mg 200 mg 500 mg |
Energiatartalom 4580 Kcal/kg
* A Vitamin (retinil acetát)
* D3 Vitamin (kolekalciferol)
* K3 Vitamin (menadion-nikotinamid-biszulfit)
* E1 vas (Fe) (vas-(II)-szulfát-monohidrát) 77 mg/kg
* E5 Mangán (Mn) (mangán dioxid) 28 mg/kg
* E4 Réz (Cu) (réz-(II)-szulfát pentahidrát) 13.5 mg/kg
* E6 Cink (Zn) (cinkszulfát monohidrát) 13.5 mg/kg
* E2 Jód (I) (vízmentes kalcium-jodát) 1.4 mg/kg
* E8 Szelén (Se) (nátrium-szelenit) 0.3 mg/kg
* E8 Cink (Zn) (cink-oxid) 123 mg/kg
Technológiai adalékanyagok: Lecitin 3.0 gr/kg.
Érzékszervi tulajdonságokat javító adalékanyagok: Zöld tea kivonat 100 mg/kg, Eukaliptusz olaj 100 mg/kg.